NUMARUL 1

REVISTA ELEVILOR DE LA LICEUL ELECTROTOMISNasterea Domnului – darul lui Dumnezeu

Cu fiecare an care trece ne îndepartam tot mai mult de Nasterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, dar ne apropiem, la fel de mult, de cea de-a doua venire a Sa. Întreaga noastra existenta se desfasoara între Craciun si Paste, care sunt copertile de aur ale Cartii Vietii, sunt stelele duble care calauzesc umanitatea de 2000 de ani.
Cum ar fi viata noastra fara bucuria Craciunului si a Pastelui, fara parfumurile si culorile acestor sarbatori dumnezeiesti? Ar fi ca un calvar, ca un drum în noapte, fara nici un popas, fara nici o lumina. Iubim atât de mult Craciunul si Pastele si pentru ca ele ne fac sa redevenim copii, iar pe „ecranul” memoriei vor reînvia frumosii ani ai copilariei.
Nasterea pruncului Iisus ne impresioneaza pe toti, pâna la lacrimi, fiindca totul parea la început a fi împotriva Lui, aparent. El nu avea nici o sansa, fiind urmarit de calaii lui Irod, ca sa fie ucis – pentru ca, pâna la urma, totul sa participe la minunea dumnezeiasca a nasterii Lui: si refugiul Mariei într-un staul de vite, si rasuflarea calda a dobitoacelor firii, care l-au adoptat imediat ca pe stapânul lor si al lumii întregi si cei trei Magi calauziti de o stea, care i-au depus la picioare Aur, Smirna, Tamâie si jubilatia pamântului si a cerului, care au dat de veste tuturor ca atunci S-a nascut MESIA, fiul lui Dumnezeu, datorita caruia Istoria Lumii se va scrie altfel si pacatele noastre vor fi rascumparate.
Gloria în excelsis Deo – Slava lui Dumnezeu în locurile prea înalte! Dumnezeu exista cu adevarat si fiecare fiinta umana, oricât de umila ar fi, are semnele sale, care îi spune ca Demiurgul e Tatal nostru! Iar Iisus e Calea, Adevarul si Viata.
Exista în Tara Sfânta o icoana cu Nasterea Domnului. Ea se deosebeste de celelalte prin faptul ca lumina, care lumineaza pestera si ieslea, în care s-a nascut Hristos, nu vine de la steaua ce s-a aratat pe Cer si s-a oprit deasupra staulului, ci vine chiar de la fata Pruncului Iisus. Ea lumineaza tot împrejurul si toti apar scaldati în aceasta lumina. Icoana înfatiseaza în culorile ei adevarul ca la Nasterea lui Hristos toate s-au umplut de lumina, si Cerul si pamântul. Caci pentru toti Nasterea Domnului a adus o mare bucurie, un minunat dar. A venit la noi însusi Fiul lui Dumnezeu sa ne mântuiasca de rau.
Dar, primind pe Iisus Hristos ca dar dumnezeiesc, care „a venit în lume ca lumea viata sa aiba”, am învatat ca însasi viata noastra este un dar de la Dumnezeu, ea este darul lui Dumnezeu. De aceea avem datoria sa ne îngrijim de acest dar si sa-l pretuim.
Fie binecuvântata Nasterea Mântuitorului! Fie binecuvântat Pomul de Craciun, cu globurile lui scânteietoare si beteala sa argintie, cu jucariile si cartile colorate ale copilarie! Fie binecuvântata zapada viscolita de afara, care ne face sa pretuim mai mult renasterea primaverii!
CRACIUN FERICIT! LA MULTI ANI!

Adumitracesei Gabriela
Cls. a IX-a B