NUMARUL 1

REVISTA ELEVILOR DE LA LICEUL ELECTROTOMIS

Prietenia – un dar nepretuit !
(opinia unui elev)

Prietenia este un lucru esential, de care avem parte toti, dar nu este un lucru usor de întretinut. O prietenie se bazeaza pe trei conditii de baza: încredere, respect si întelegere. Nu se poate spune ca una din cele trei conditii este cea mai importanta, ca anumite prietenii se pot baza pe una singura din aceste conditii mentionate dar, daca este vorba de o prietenie adevarata, nerespectând una din aceste conditii, nu o poti numi prietenie adevarata.
Increderea este necesara pentru ca e placut sa stii ca te poti baza pe cineva la nevoie. „Ai încredere în mine si totul va fi bine”
Respectul este si el important, fiindca ne este bine sa fim tratati si sa ni se vorbeasca la acelasi nivel si este important sa nu îti jignesti prietenul. „Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”.
Întelegerea este probabil cea mai importanta, sau cel putin asta este parerea mea, fiindca toti avem nevoie de o persoana careia sa ne destainuim sufletul sau careia sa-i cerem un sfat. „Este placut sa fii important, dar este mai important sa fii placut”.
Toate acestea nu sunt suficiente pentru a explica cuvântul „prietenia”, dar ceva este sigur, iar acel fapt este ca, daca nu s-a întâmplat înca, toti vom întâlni o persoana care sa ne fie prieten adevarat si sa ne sustina în tot ceea ce facem; care va fi acolo lânga noi cu un sfat prietenesc si un zâmbet calduros, chiar si atunci când totul pare lipsit de speranta si care nu ne va abandona la greu.
Acea persoana poate fi numita cu adevarat: PRIETEN !!!

Mohan Adrian
Cls a X-a D