NUMARUL 1

REVISTA ELEVILOR DE LA LICEUL ELECTROTOMIS

   
Trei saptamâni într-o experieta unica

Contributia parteneriatelor europene la educarea adolescentilor si adaptarea lor, chiar pentru o scurta durata, la curricula germana este de bun augur din perspectiva urmaririi procesului continuu de adaptare la progres.
Unul dintre cele mai reusite parteneriate ale Liceului Electrotimis este cel cu Bildungsgesellscliaft Pritzwalle, Germania, continuat cu o noua vizita (a treia) a unui grup de 11 elevi însotiti de un profesor ai liceului în orasul Pritzwalle. Pe parcursul a trei saptamâni, grupul nostru a interactionat cu specialisti germani în domeniile hidraulicii si pneumaticii, în cadrul unui program în care s-a urmarit afirmarea creativitatii si inventivitatii în vastul program de adaptare la tehnologia germana.
Zilnic, elevii nostri au fost antrenati în programe de informatica si practica de laborator, fiind în contact cu informatii din domeniile mecatronica, electronica, CAD, hidraulica, pneumatica. Partenerul german al acestui program ne-a oferit sansa unei colaborari exceptionale, atât din punct de vedere profesional, cât si social.
Speram ca aceasta colaborare sa continue si sa fie constructiva pentru ambele parti.

Ing. Marius Moisescu