NUMARUL 2

REVISTA ELEVILOR DE LA LICEUL ELECTROTOMIS

         

   Stimati chiulangii,

Semestrul al II-lea a debutat linistit, dar si activitatea noastra de asemenea. La început era bine. Mai eram putin „gripati”, ne mai strecuram neobservati si fara absente, apoi a sosit adresa de la M.E.C. si eram „expediati” acasa, daca eram „atinsi” de viroza, cu alte cuvinte eram fericiti si linistiti.
Dar acestea au trecut, noile dispozitii ne cam pun „bete-n roate”, asa ca nu mai reusim sa organizam chiuluri în masa. Apar tot mai multi, care refuza sa ne mai tina „companie”, motivând ca au descoperit „ceva” captivant: sa participe la ore, sa fie mai interesati de viitorul lor (desi, e cam sumbru), sa-si multumeasca „babacii” cu rezultate bune la învatatura. În loc sa se bucure de libertatea cu greu castigata de noi, ei au înteles ca sunt liberi sa ramâna la ore. Aduc si argumente: ca materia trebuie parcursa, ca a pleca de la ore e o jignire adusa, subtil, profesorilor etc. Dar înainte oare nu procedam la fel? Mai aduceam si câteva adeverinte de la medic, mai „pierdeam” tramvaiul, iar absentele se motivau repede, iar noi eram cei mai disciplinati elevi cu nota 10 la purtare.
Dar, parca li s-a urcat democratia la cap?! Nu vor sa mai chiuleasca, (desi noi încercam sa-i convingem) sunt mai matinali sa nu întârzie la prima ora, iar în pauza sunt ca niste „furnicute” grabite sa nu întârzie la ora urmatoare. De aceea, îngrozit de viitorul nostru sumbru, închei din lipsa de timp si spatiu aceasta scrisorica, implorându-va pe toti chiulangii „de bine” sa luati urgent masuri eficiente, sa gasiti niste masuri „inedite”, pentru a-i neutraliza pe acei „tocilari” care ne creeaza probleme si o stare anxioasa, care ne chinuie si în somn...
Sa auzim numai de bine,
Olaru Cristian
Cls. a X-a D