NUMARUL 2

REVISTA ELEVILOR DE LA LICEUL ELECTROTOMIS

         

   Prima dragoste

Este numita prima dragoste. De ce oare? Pentru a întelege ca vor mai fi si altele? Se întampla însa, ca prima dragoste sa fie unica si marea dragoste de-o viata întreaga. O numim prima dragoste, pentru ca reprezinta trezirea unei inimi, care mai târziu va înflori într-o dragoste adevarata? În orice caz nu e usor sa traiesti aceasta prima dragoste, atât de gingasa în cerintele si manifestarile ei.
Ai început sa privesti baietii cu alti ochi, putin surprinsa la gândul ca, într-o zi, unul dintre ei îti va fi altceva decât prieten. Si-apoi ... într-o zi, într-adevar ... pentru ce el? Pentru ca este cel mai fermecator sau pentru ca ti se pare cel mai fermecator? Pentru ca te-a remarcat sau pentru ca are pentru tine un sentiment aparte fata de celelalte fete? Cine ar putea spune adevaratul motiv? Viata s-a transformat, este vesela, frumoasa, oamenii ti se par minunati ... orele trec repede lânga el si sunt extrem de lungi în absenta lui. Îl visezi, inima îti bate, când îl vezi sau îl auzi la telefon si totul este atât de minunat.
De multe ori, prima dragoste este un simplu foc de paie: aparuta în timpul vacantei, piere odata cu ea sau la cea mai mica dezbatere. Este normal, asa e viata... . Prima dragoste... primul sarut? Regula nu e absoluta. Totusi, fii atent sa nu crezi ca este complet fara importanta. Sarutul este un angajament, o promisiune ... . Asa ca, nu uita importanta stimei în dragoste, ca si în prietenie.


Muntean Cristina
Cls. a XI-a A