NUMARUL 2

REVISTA ELEVILOR DE LA LICEUL ELECTROTOMIS

         YOGA

Yoga este arta de-a da sens vietii. Ea îti dezvaluie adevaratul sens al vietii. Îti arata adevarata fata a lucrurilor. Înlatura stratul de întuneric si neclaritate, cu care societatea te învaluie. Actiuni, sentimente, dorinte, toate acestea formeaza în cadrul societatii un amalgam, din care e greu sa te smulgi. O data ce te-ai smuls si vezi unde ai ratacit pâna acum, poti spune ca ti-ai gasit sensul existentei si vei putea pleca pe drumul catre desavârsire.
Atunci când pui la îndoiala yoga, considerând-o o simpla religie sau o simpla tehnica filosofica, vei putea usor sa te ratacesti, mai ales, daca nu ai pe cineva care sa te îndrume.
Yoghinul sentimentalist se poate stapâni perfect, iubeste plin de daruire, se sacrifica, dar poate controla exceptional.
Ferice de cei ce au prieteni yoghini si ferice de cei ce practica yoga. Nimeni nu este obligat sa faca yoga. Daca nu îti place, nu gasesti satisfactie în ea, înseamna ca nu ai calitati pentru ea, nu faci corect ceea ce faci. Subtilitatea întelegerii yogai consta în a darui. Daruieste-te yogai si o vei cunoaste. Te vei cunoaste pe tine si prin tine vei cunoaste tot ceea ce se poate cunoaste.

Ianov Constantin
Cls. a IX-a B


DIN VORBELE VECHILOR ÎNTELEPTI INDIENI

• Atunci când ai o problema, rezolv-o prin si cu yoga.
• Nu încerca sa-i schimbi pe cei ce staruie în nestiinta sau care, desi sustin neadevaruri, nu se lasa convinsi de adevar; acesta poate ca nu trebuie sau nu vrea sa cunoasca adevarul.
• Nu fugi de adevar, nu îl ocoli, scoate-l la iveala, cauta-l.
• Ai gresit ceva, nu-ti reuseste ceva, nu dispera: insista, calm si hotarât. Vei reusi sigur.
• Fii moderat în toate experientele vietii si vei trai mult pe acest pamânt.
• Fii atent ca nu cumva o preocupare neînsemnata sa devina pasiune. Te poate deranja.
• Fereste-te de emotii. Emotiile, indiferent de cauza care le-a produs, îti vor face numai rau.