NUMARUL 1

REVISTA ELEVILOR DE LA LICEUL ELECTROTOMIS


Caracterul se cladeste


Gândurile sunt proprietatea de netagaduit a fiecaruia dintre noi si ele pot fi formulate astfel încât sa corespunda intentiilor si dorintelor noastre. Omul detine puterea de a hotarî succesiunea gândurilor sale, tocmai de aceea, oricare dintre noi îsi va putea cladi sau ajuta caracterul tot atât de sigur ca si un zidar, care construieste sau repara o casa. El respecta legea atractiei universale si se foloseste de ea ca de un instrument.
Legea de aur a cladirii caracterului s-ar putea exprima astfel: „dupa cum gândesti, asa primesti”. Gândind în mod nobil, omul va dobândi, încetul cu încetul, un caracter nobil.
Asadar, alegeti deliberat calitatile, pe care vi le doriti si faceti din ele tintele gândurilor voastre. Veti observa o tendinta tot mai mare de a va manifesta în spiritul acestor calitati. Când mintea se stabileste ferm asupra unei idei, asupra unui gând se formeaza atunci un obicei care cu timpul duce la modelarea caracterului.


Legea rezonantei

„Oamenii care gândesc asemanator sunt atrasi unii fata de altii... Aceasta lege universala a rezonantei opereaza în mod continuu, fie ca noi ne dam seama sau nu. Un gând negativ va fi condamnabil, deci din trei puncte de vedere. El va face rau aceluia care-l concepe, tulburând conditia corpului sau mental, va actiona negativ asupra persoanei, spre care este îndreptat si va vicia atmosfera mentala generala. Prin legea rezonantei, el va actiona suplimentar determinând suferinta celui care l-a emis si actionând ca un magnet, care atrage gândurile rele ale acestora, care vor intensifica raul primar.


Gândul modeleaza caracterul

“Spune-mi cum gândesti, ca sa-ti spun cine esti.”

Gândul reprezinta o forta uriasa care-i confera omului putere creatoare. Puterea corpului si a mintii lui, precum si succesul lui în viata, depind de natura si calitatea gândurilor pe care le emite.
Cel care se gândeste ca este puternic va deveni puternic, caci omul îsi creeaza propriul sau caracter si devine treptat ceea ce gândeste. Firul gândului se tese în calitati mentale si morale si acestea, în totalitatea lor vor forma caracterul omului.
Încercati sa întelegeti legile gândului si actionati doar în spiritul gândurilor de dragoste si bunatate. Veti fi, astfel, mereu fericiti.


Muntean Cristina
Cls. a XI-a A